Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Uslovi online prodaje putem online prodavnice www.mastalicasvastalica.rs definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata, odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama.

Isporučilac (Prodavac) je Maštalica Svaštalica, a Kupac robe je posetilac online prodavnice koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u korpu i pošalje porudžbinu Prodavcu.

Putem online prodavnice www.mastalicasvastalica.rs kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavca.

Maštalica Svaštalica nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, Maštalica Svaštalica ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na online prodavnici, možete ga vratiti u nekorišćenom stanju, sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac ili vam ponuditi zamenu za neki drugi proizvod, uz vraćanje ili doplatu sredstava, u zavisnosti od vrednosti zamene.

Maštalica Svaštalica zadržava pravo ispravki, u slučaju grešaka, prilikom unosa slika i opisa proizvoda. Cena pojedinačnog artikla nalazi se pod pregledom artikala, na stranici artikla i u korpi. Maštalica Svaštalica se obavezuje da će prihvatiti i realizovati porudžbinu po svakoj ceni po kojoj je Kupac istu napravio, bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja porudžbine. Međutim, Maštalica Svaštalica ima pravo da otkaže porudžbinu, uz slanje email obaveštenja potrošaču, ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, ukoliko traženog artikla nema na stanju i slično.

Način poručivanja

Maštalica Svaštalica je online prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Detaljni uslovi kupovine navedeni su ispod. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu.

Za poručivanje proizvoda preko www.mastalicasvastalica.rs online prodavnice, potrebno je da ispratite sledeće korake:
1. Registracija – *kupovina je moguća i bez prethodne registracije
2. Pronalaženje proizvoda koje želite da kupite i stavite ih u “korpu”
3. Pregled Korpe
4. Unos podataka o naručiocu, mestu isporuke i način plaćanja
5. Pregled i potvrda poručenih proizvoda
6. Vaša porudžbina će biti obrađena. Maštalica Svaštalica će vas kontaktirati samo u slučaju da postoji potreba za korekcijom porudžbine.

Ukoliko Maštalica Svaštalica nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, a o tome će obavestiti Kupca e-mailom ili telefonom, sa naznakom isporuke preostalih proizvoda. Sa isporukom tih proizvoda kontaktiraće Kupca putem email-a u predviđenom roku za isporuku preostalih proizvoda.

Dostava

Maštalica Svaštalica koristi usluge POST EXPRESS kurirske službe za dostavu proizvoda na teritoriji Republike Srbije. Međutim, moguće je poručiti proizvode i iz nostranstva. U tom slučaju, isporuku vrši DHL kurirska služba.

Okvirni rok isporuke je 3-7 radnih dana. Rok počinje od trenutka kad Maštalica Svaštalica dobije obaveštenje o kreiranoj porudžbini putem online prodavnice. Procenjeno vreme dostave može biti i duže od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili ste potvrdu o online kupovini dobili u toku vikenda  ili državnih praznika. Dostava poručenih proizvoda se naplaćuje prema važećem cenovniku kurirske službe.

Naravno, ukoliko je neophodno da proizvod bude isporučen u što kraćem roku, Maštalica Svaštalica će nastojati da kupcu izađe u susret i da proizvod isporuči u tom roku, ukoliko joj proizvodni kapaciteti do dozvoljvaju.

Kurirska služba POST EXPRESS vrši isporuke na adresu za isporuku u vremenskom periodu od 8h do 19h radnim danima i subotom do 14h. Moguća je i opcija isporuke do 12h, ali, u tom slučaju, neophodno je da nam, u prostoru namenjenom za napomene, navedete vreme isporuke.

Ukoliko se pošiljka ne preuzme pri pokušaju isporuke na kućnoj adresi, paket se vraća u najbližu poštu i tamo čeka narednih pet dana.

NAPOMENA: Veoma je bitno da, prilikom kupovine, Kupac ostavi puno ime i prezime koji su na važećoj ličnoj karti, jer u pošti može samo primaoc lično da preuzme porudžbinu. Sa druge strane, na kućnoj adresi može bilo ko da preuzme istu.

Sve porudžbine se šalju opcijom danas za sutra. Na dan isporuke od pošte kupac dobija poruku sa brojem pošiljke, tačnim iznosom otkupnine i poštarine, kao i brojem telefona poštara koji je zadužen za Vašu porudžbinu i sa njim stupate u kontak za sve dalje informacije oko isporuke.

Ostali uslovi dostave:

Proizvodi koji se šalju su zapakovani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan da, prilikom preuzimanja proizvoda, proveri eventualna oštećenja i odmah ih reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno da odbije da preuzme pošiljku na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja!

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe da potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Maštalica Svaštalica nastoji da dostava poručenih proizvoda prođe bez ikakvih propusta. Međutim, ukoliko se kojim slučajem desi da, po prijemu pošiljke, Kupac ustanovi da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili da podaci nisu odgovarajući, neophodno je da, u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, Kupac šalje e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail adresu mastalicasvastalica@gmail.com i opiše nastali problem. Maštalica Svaštalica će obavestiti kupca o daljem postupanju u najkraćem mogućem roku.

Povrat / Reklamacije

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sledećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
 • ostali slučajevi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, za svaku kupovinu putem interneta, kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja, sem u slučaju kupovine personalizovanih proizvoda koji su upotrebljivi samo Kupcu i nemoguća je dalja prodaja prozvoda ili proizvoda dađenih po specijalnoj želji Kupca.

Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je da kupac pošalje pismeni zahtev za jednostrani raskid Ugovora na mastalicasvastalica@gmail.com i da, nakon potvrde o prijemu zahteva, pošalje odštampan zahtev sa kompletnim proizvodom i računom na adresu: Maštalica Svaštalica, Majska 29, 11000 Beograd. Uz proizvod je obavezno da se pošalje i neoštećena ambalažu proizvoda. Troškove transporta prilikom jednostranog raskida Ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen, Maštalica Svaštalica neće biti u mogućnosti da kupcu prihvati zahtev. Prodavac će najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Kupcu vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine.

Prodavac će odobriti povrat robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom, sa instrukcijama za povrat robe. U tom slučaju, Prodavac će nadoknaditi Kupcu njegove troškove povrata paketa. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

Povrat novca Kupcu izvršiće se elektronskim putem poštanskom uputnicom na broj telefona u roku od 7 dana od dana prijema povrata pošiljke i u slučaju odobrene reklamacije u gore navedenim uslovima.

Zakonska odgovornost Maštalice Svaštalice ne postoji ako isporučena roba:

 1. odgovara opisu koji je dao prodavac i ako ima svojstva robe koju je prodavac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
 2. ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata prodavcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
 3.  ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste
 4. po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje
Preporučujemo vam:
 •  da dobro pogledate karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Mastalica Svaštalica online prodavnici prilikom izbora proizvoda,
 • da ne preuzimate proizvod ako je ambalaža oštećena, nego dostavljaču skrenete pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati nama, jer se u suprotnom smatra da ste preuzeli proizvod sa neoštećenom ambalažom
 • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje, jer oštećena ambalaža umanjuje vrednost proizvoda
 • da pregledate proizvod i, ako ima vidljivih oštećenja (npr. slomljen je deo, ogreban proizvod što je nastalo usled transporta ili skladištenja), što pre nas obavestite i vratite proizvod bez daljeg korišćenja
 • ako proizvod nema vidljivih oštećenja, pregledajte ga i, ako niste zadovoljni, možete ga vratiti, ali nemojte proizvod koristiti.